Irina

Irina (fullständigt namn Irina Saari (född Lahtinen), född 10 maj 1975 i Kauhajoki) är en finländsk sångare. Hennes stil är pop och suomirock. Hon bor för närvarande i Heinola.

Alla låtarna på Irina debutalbum är skrivna av Toni Wirtanen av Apulanta utom coverlåt Katujen kuningatar ("Queen of the Streets"). För vissa av texterna i låtarna, hon noteras som en co-writer. För hennes andra album Ala Riko kaavaa ("Don't Mess With Formula") bidrog Knipi och Ville Pusa till låtskrivandet utöver Wirtanen. Irina skrev alla texter till sitt tredje album.

År 2005 fick Irina Emma utmärkelser för bästa nya artist i år och debutalbumet av året.

Irina har nämnt att hennes favoritartister är Coldplay, Foo Fighters, Sting, Robbie Williams, Harry Connick Jr, Egotrippi och Sara
Redigera] Karriär
Innan hennes första album, var Irina i musikbranschen i ungefär ett decennium. Hon turnerade i sex år i ett band som hette Playa, spelat både i berg barer och nattklubbar och sjöng allt från finsk pop till rock och soul. Hon var också medlem av den så kallade behandling band Redux.

I augusti 2002 bad sin vän Toni Wirtanen henne att sjunga en sång han skrev för en tv-serie. Sången var för showen Juulian totuudet ("Juulia sanningar"). Efter att projektet upphörde, beslutade Wirtanen och Irina att fortsätta att arbeta tillsammans och gjorde låtarna Öiden Kruunu ("kronan på Nights") och Hiirenloukku ("Mousetrap"). Under hösten samma år, fortsatte att skriva låtar och av dessa sånger kom Irina debutalbum.

Utförandet av hennes första album var den 17 mars 2005 i Lahtis. Albumet, Vahva ("stark"), kom ut den 22 mars 2004 och den stannade i Finska sjökort i 24 veckor. Ett guld utgåva av detta album kom ut i oktober 2004 som hade två tidigare outgivna låtar.

Hennes andra album, Ala Riko kaavaa, släpptes den 26 oktober 2005. Hennes tredje album, Liiba laaba, släpptes den 28 mars 2007 och sålde guld.


Jag brukar lyssna på Irina

på låten Pokka.

 /cay

 

 

              

 


Bästa dan ever"

Idag har jag varit med tora och filippa på stan det var as roligt...<3


lina svensson<3

lina svensson är en pruttunge haha<3

RSS 2.0